Manchego DOP 12 maanden

7.04

Overheerlijke Spaanse Manchego schapenkaas. Zalig met een kweepeer kaasbegeleider.



Spaanse manchego kaas

Een ontspannen avond met een mooi stukje kaas, daar worden wij blij van. Deze heerlijke Manchego kaas krijgt steeds meer naamsbekendheid, en terecht! Het is een harde schapenkaas die maar liefst twaalf maanden heeft gerijpt. Hij smaakt heerlijk met een druppeltje Spaanse extra vergine olijfolie en eventueel zelfs wat flakes Falksalt zeezout. Zo komen de smaken nog mooier naar voren. Ideale kaas voor een tapas- of kaasplankje met wat smaakvolle Spaanse dipstokjes.

Manchego kaas, de oorsprong

Manchego komt uit het Spaanse La Mancha. De kaas wordt gemaakt van de zuivere melk van het Manchego-schaap, een sterk ras dat ook bij zeer grote droogte overleeft. De kaas was aanvankelijk bedoeld als voedselproviand voor de herders, de schapen werden vooral voor hun wol gehouden. Pas veel later, in de negentiende eeuw werd de kaas ook vervaardigd uit economisch belang. Queso Manchego heeft sinds 1984 de stempel van de beschermde herkomstaanduiding Denominación de Origen (D.O.). 

 


Artikelnummer: 4017