Sovrano di Bufala Riserva

9.45

Parmezaanse kaas van Buffelmelk



Italiaanse harde kaas met buffelmelk

Deze karakteristieke kaas heeft twee jaar gerijpt in Italië. Hij wordt daar gemaakt met echte, verse buffelmelk. Het is een harde kaas die zich door de buffelmelk onderscheidt van bijvoorbeeld de Parmigiano Reggiano. De buffelmelk zorgt namelijk voor een hoger vetpercentage in de kaas, waardoor hij anders en voller smaakt. Het is een heerlijke kaas voor op een Italiaans plankje, in combinatie met wat goede olijfolie, knapperige crackers, zongedroogde tomaatjes, een gedroogd worstje en wat vlezige olijven.

wat drinken we erbij

Of je nu van witte, rode of mousserende wijn houdt, zelfs een bittere IPA (India Pale Ale) misstaat niet bij deze Parmezaanse kaas van buffelmelk. Liever geen biertje maar een glaasje wit? Kies dan voor een Italiaanse wijn, het liefst uit Toscane zoals een Vernaccia di San Gimignano. En als je er graag een glas rode wijn bij drinkt, neem dan een volle en stevige wijn zoals een Chianti of Barolo. Wil je echt iets speciaals? Schenk dan een goed glas bubbels in, het liefst Italiaans zoals een droge Prosecco of een zalige Franciacorta. Het is een stukje goedkoper dan een echte Champagne en minstens net zo lekker!

 


Artikelnummer: 104