Chiapella worst

Authentieke salami’s uit Piemonte, gemaakt door onze partner Chiapella. Het formaat van deze salami is vergelijkbaar met een klassieke cacciatore salami. Het produceren van deze salami vormt de basis van het familie bedrijf Chiapella.

Techniek:
De salami’s worden grotendeels handmatig gemaakt. Vervolgens lucht gedroogd in speciale ruimtes. Iedere week gaat de salami naar een andere geschikte ruimte, zodat de rijping onder de juiste omstandigheden op natuurlijke wijze kan rijpen. Het basis formaat van circa 180-200gram moet 3 tot 4 weken rijpen.

Voordelen

  •     Gemaakt van Duroc varkensvlees
  •     Laag vetpercentage
  •     Geen melkpoeder
  •     Gerijpt in natuurdarm
  •     Klassiek hand gebonden per 4 stuks

Onze gedroogde worst is geruime tijd houdbaar. 
Zoals de naam al zegt blijft de worst goed, door hem te laten drogen. 
Daarom is het verstandig de worst buiten de koeling te bewaren. Bijvoorbeeld in een kelder of proviandkast. Door het drogen zal de worst wel harder worden, maar het duurt geruime tijd voordat de worst niet meer eetbaar is.
Mocht de temperatuur (bijvoorbeeld bij heet weer in de zomer) in de opslagruimte erg oplopen, dan kan de worst korte tijd worden bewaard in het groentevakje onderin de koeling. Het is verstandig er dan een stukje keukenpapier omheen te wikkelen. Dit papier ademt en het neemt vocht op.