iberian Salchicon Pata Negra

Het vlees voor deze Pata Negra soorten komt van Ibérico varkens die minstens 50% raszuiver zijn, vrij kunnen bewegen en zich alleen voeden met eikels die daar van de bomen vallen.

De Iberian Pork Loin heeft een fijne vetader die het gemarmerd uiterlijk en de ongelooflijke sappigheid geeft. Het vet is zo aromatisch en zacht dat het smelt in de mond en een onvergelijkbare smaakt. De smaak van het vlees is onder andere te danken aan de geografische ligging van het Iberisch Schiereiland: het klimaat heeft een grote invloed op de smaak van de ham. Ook de voeding en het scharrelgehalte van het varken hebben invloed op de kwaliteit van het vlees. Zo worden de Ibérico varkens allemaal op een natuurlijke wijze aan het eten en bewegen gebracht. Ze eten vooral gras, in de herfst eten de varkens voornamelijk eikels die van de bomen vallen. Dat verklaart de nootachtige toon in het vlees. De zachte kwaliteit is te danken aan het bewegen van de dieren. Na de slachting van de dieren heeft de ham drie jaar nodig om te rijpen. Dan wordt het vlees zorgvuldig behandeld en verwend door professionals.