Ines Rosales

De lekkerste anijs koekjes die er maar zijn

In het kort

Tortas zijn ronde, platte knapperige anijskoekjes van ongeveer twaalf centimeter doorsnede. Elke Tortas wordt met de hand gemaakt met alleen de beste natuurlijke ingrediënten zoals bloem, extra vierge olijfolie, suiker, anijs en sesamzaadjes.

Tortas de Aceite

In Spanje worden de Tortas vooral bij de koffie, thee en het ontbijt gegeten. Verwarm hem ook eens in de broodrooster en serveer met een bolletje roomijs en een paar plakjes banaan! Of verkruimel ze eens over een Ceasar salade, de knapperige, licht hartige smaak past hier perfect bij. Ook met een plakje brie niet te weerstaan. Nog één tip dan: Vermaal een paar Tortas koeken en gebruik ze als bodem voor een zelfgemaakte cheesecake.

Geschiedenis

In 1910 bakte Inés Rosales Cabello haar eerste Tortas de Aceite in een klein dorpje genaamd Castilleja de la Cuesta in Sevilla, Spanje. Inés begon haar ronde olijfolie taartjes samen met vrouwen uit het dorp te verkopen aan reizigers bij treinstations en kruispunten in de buurt. Het oude familierecept van Inés viel bij de reizigers zo in de smaak dat de bekendheid van de Tortas de Aceite zich al snel door heel het land verspreidde.