Mengazzoli

Raw biologische appelcider azijn met toevoeging van bijzondere ingrediënten

Al vanaf 1962 is het familiebedrijf van Giorgio Mengazzoli bedrijvig in Mantua, Italië met het maken van de lekkerste azijnen.
Deze populaire lijn van raw biologische appel cider azijn is heel speciaal vanwege, door verschillende gezondheidsexperts toegeschreven,  gezonde eigenschappen. Door toevoeging van bijvoorbeeld kurkuma, gember, matcha en frambozen zijn de azijnen een smakelijke toevoeging  in een salade  maar ook zeker te proberen in een coctail.
Of mocktail.

Wij hebben 5 verschillende smaken en allemaal bevatten ze nog "the mother"

Appelazijn wordt gemaakt via een proces in twee stappen. Eerst wordt er gist aan appelsap toegevoegd om de suikers af te breken en ze in alcohol te veranderen. Vervolgens worden bacteriën toegevoegd, die de alcohol omzet in azijnzuur. Deze bacterie is wat bekend staat als "de moeder", omdat het de katalysator is die de azijn veroorzaakt.

Bij de meeste ciderazijnen wordt de moeder verwijderd omdat deze de azijn troebel doet overkomen, wat sommige mensen ertoe kan brengen te geloven dat het product slecht is geworden. Maar dit is niet het geval. In feite is de moeder het gezondste deel.