CAVA PALAU ROSADO

€ 6.95

Een heerlijk Mediterrane cava.

Inhoud: 75 CLLET OP:  BIJ AANKOOP VAN EEN DOOS MET 6 FLESSEN KRIJG JE 10% KORTING!

Palau betekend Paleis in het Catalaans. Het wijnhuis bevind zich op een heuvel waar het best verdedigde en verstopte paleis van de Romeinen stond: een oase van rust in een ruw landschap met bossen en wijngaarden.
Hier wordt de Palau Cava gemaakt. De druiven voor deze cava worden apart gevinifieerd. De druiven worden bij lage temperatuur geperst en het contact met de schillen wordt tot een minimum beperkt. De eerste fermentatie vind plaats, waarna de wijn geblend wordt en gebotteld. De wijn ondergaat een tweede fermentatie in de fles.
De wijn heeft een intense en aantrekkelijke rode bessen kleur met een fijne mousse en fijne bubbels. Het boeket wordt gedomineerd door bessen als kersen, zwarte bessen en framboos met een basis van rijpe pruimen. Op het palet is het een jonge, frisse en fruitige wijn met duidelijke Mediterrane invloeden.

Deze cava is heerlijk bij lichte salades, lichte pasta en rijst gerechten, in het bijzonder met zeevruchten, rauwe en gekookte schaaldieren. Ook gegrilde vis en geitenkaas gaan perfect samen met deze cava.


Artikelnummer: GHWT3397