Molino Dallagiovanna - tipo 00 pastameel 1000 gram

€ 2.80

Italiaanse bloem typo 00 voor pasta.

Inhoud: 1 kilogram


Bloem type 00

Deze bloem is ideaal om te gebruiken wanneer je zelf pasta of pizza wilt maken. Type 00 is de graad van uitmaling/uitbuiling en zegt niets over de gluten die erin zitten. Gluten zorgen namelijk voor de elasticiteit van de pasta. Meel (bloem) met gluten wordt harde tarwebloem genoemd. Dus Type 00 is in principe vergelijkbaar met onze gewone bloem maar dan beter geschikt voor pizza en pasta deeg.

Zelf pizzadeeg maken

Maak je eigen pizzabodem met deze bloem, en begin maar met kneden!. Kijk ook eens naar onze biologische San Marzano tomaten en kruiden voor zelfgebakken pizza, wanneer je ook een eigen topping wilt maken.

Dit bloem is speciaal samengesteld om de perfecte basis te vormen voor verse pasta.

Het basisrecept voor pasta is:

1 ei per 100 gram meel.

Maak op het aanrecht een hoop van het meel. Maak in het midden een kuil. Zorg dat de kuil breed genoeg is om alle eieren er in te kunnen doen. Breek de eieren in de kuil. Klop de eieren met je vingers of een vork los. Neem tijdens het kloppen elke keer een beetje meel van de wand mee. Wees wel voorzichtig want voor dat je het weet maak je de wand kapot. Blijf zolang kloppen totdat het ei en meel mengsel een beetje stroperig wordt.

Meng de rest van het meel met je handen verder. Als je voorzichtig bent voorkom je dat je vieze handen krijgt. Kneed het deeg stevig door. Het deeg moet soepel en egaal worden. Als je er met je duim in drukt en het veert terug dan is het klaar. Meestal duurt dit niet langer dan 10 minuten. Als het deeg te nat blijft voeg je nog wat meel toe. Als het te droog blijft dan besprenkel je het met wat water.

Als het deeg klaar is kan je het het beste met wat bloem inwrijven. Leg het weg gewikkeld in huishoudfolie of in een plastic zakje om het even te laten rusten. Zo droogt het niet uit en kan je het later verwerken. Als je het deeg binnen een half uurtje gaat verwerken hoef je het niet in de koelkast te leggen.

 


Artikelnummer: 19001