Ingredienten

 

  • 400 gram krieltjes 
  • 250 gram groene asperges 
  • 45 gram pancetta 
  • 3 eetlepels Parmezaanse kaas 
  • 2 verse eieren 
  • 1 theelepel zout 
  • 2 eetlepels verse bieslook

Voor de dressing 

  • 2 theelepels rode wijnazijn 
  • 1 theelepel honing 
  • ½ theelepel grove mosterd 
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie, bijv. Sicilie of Ligurie

 

accessoires

oven

Aspergesalade met pancetta en ei

Menugang: Salades
Type gerecht: Vleesgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten

Dit is een geweldige, zomerse salade met gegrilde asperges, geroosterde krieltjes, krokante pancetta en een gepocheerd ei. De dressing maakt deze salade helemaal af, dus laat hem zeker niet weg. Deze maaltijdsalade is perfect om te maken op een warme dag. Geen zin in een gepocheerd ei? Vervang het dan door een zachtgekookt ei.

Bereidwijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kom of jampotje. Zet de honing eventueel even in de magnetron om hem vloeibaar te maken. 
  2. Halveer de krieltjes in de lengte en stop ze in een pan met water. Breng het water aan de kook en kook de aardappels 3 – 4 minuten (ze gaan nog de oven in, dus kook ze niet te lang). 
  3. Beleg een bakplaat met bakpapier. Leg de aardappels met de bolle kant naar beneden op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie, peper, zout en de Parmezaanse kaas. Zet in de oven en bak 5 – 10 minuten of totdat de aardappels goudbruin zijn. 
  4. Breng een pan met water aan de kook om de eieren te pocheren. Voeg de azijn en het zout toe aan het water. Zet, zodra het water kookt, het vuur laag en giet de eieren in het water. Kook ze 4 minuten voor een zachte dooier. 
  5. Was de asperges en snij eventuele harde stukken van de onderkant van de stelen af. Leg ze tussen een grill of onder de grill in de oven. Grill ze 4 – 8 minuten of tot je er met een vork in kan steken. 
  6. Bak de pancetta in een pan zonder boter of olie tot ze krokant zijn (je kunt ze ook wat zachter laten als je dat lekkerder vindt). 
  7. Verdeel de aardappels over twee borden. Leg de asperges eroverheen. Leg er dan de bacon, het gepocheerde ei en de bieslook op. Besprenkel met de dressing, serveer meteen.