Ingredienten

  • 2 tot 3 rijpe tomaten
  • 20 blaadjes verse basilicum
  • beetje verse knoflook
  • olijfolie, bijvoorbeeld peperige Toscaanse olijfolie of een grassige van Sicilië
  • versgemalen peper en zout
  • Parmezaanse kaas
  • Vijgen dadel azijn

accessoires

  • schaaltje

Bruschetta met vijgen dadel azijn

Menugang: Sauzen en tapenades
Type gerecht: Vegetarisch
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 15 minuten

Heerlijk voor een warme zomerdag, een stokbroodje of crostini met deze frisse tomatensalade. Gebruik mooie rijpe tomaten om de bruschetta te maken, dan zal de smaak het lekkerste worden, lekker zoet en fris.
Een erg makkelijk recept met een verbluffend resultaat.

Bereidwijze

  1. Ontvel de tomaten en hak ze in kleine stukjes.
  2. Scheur de basilicum in kleine reepjes.
  3. Meng de tomaten en de basilicum en roer er een scheut olijfolie door.
  4. Breng de bruschetta op smaak met versgemalen peper en zout en een beetje knoflook.
  5. Maak af met wat Parmezaanse kaas en en een scheutje vijgen dadel azijn


Tips:

  • Gebruik goed rijpe tomaten. Het is minder verstandig om dit recept in de winter te maken, dan zijn de tomaten niet zo smaakvol als in de zomer.
  • Tomaten zijn gemakkelijk te ontvellen door ze kort te laten weken in water dat net van de kook af is. Na het weken pel je het vel zo van de tomaten af. Week de tomaten niet te lang, want dan zullen ze garen en zal de bruschetta de frisse smaak verliezen.