Ingredienten

  • 4 ansjovisfilets 
  • sap van een 1/2 citroen 
  • 1 el Dijon mosterd 
  • 1 teentje knoflook 
  • 1 eigeel 
  • scheutje Worchestershiresaus 
  • vers gemalen peper
  • 2 delen zachte olijfolie, bijv. onze Calabrië of Baskenland
  • 1 deel rode wijn azijn
  • gemengde sla 
  • schilfers Parmezaanse kaas 
  • croutons (zelfgemaakt) 
  • blokjes gebakken kipfilet of gerookte kip

 

accessoires

grote kom

Caesar Salad

Menugang: Salades
Type gerecht: Visgerecht
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 15 minuten

Naar orgineel Amerikaans recept.

Bereidwijze

  1. Snijd de ansjovisfilets zeer klein en doe ze in een schaal. Voeg dan 1 voor 1 de volgende ingredienten toe. Zorg dat alles goed vermengd is voordat het volgende wordt toegevoegd.
  2. Voeg toe: citroensap, mosterd, uitgeperste knoflook, eigeel, Worchestershiresaus en de versgemalen peper. Voeg naar smaak de olijfolie en de rode wijnazijn toe in de bovenstaande verhouding.
  3. Giet de dressing over de salade, voeg de kip toe en besprenkel de salade met de kaas en croutons. 

Eet smakelijk!