Ingrediënten

  • 4 el olijfolie
  • 4 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl gedroogde rode peper stukjes
  • 2 tl gemalen koriander
  • 2 tl gemalen komijn
  • 5 kardamompeulen peulen
  • 2 rode pepers
  • 1,5 kilo gehakt
  • 3 blikken gehakte tomaten à 400 gram
  • flinke scheut tomatenketchup
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 1 kopje water
  • 2 el cacao
  • 3 blikken kidneybonen à 400 gram
  • zure room
  • geraspte kaas/cheddar
  • verse koriander
  • spicy corn relish 

Chili con carne met spicy corn relish

Menugang: Hoofdgerecht
Type gerecht: Vleesgerecht
Aantal personen: 10
Bereidingstijd: 120 minuten

Dat je met de Spicy Corn relish álles lekker maakt, daar was je waarschijnlijk al wel achter. Probeer ook eens bij een snelle chili con carne.

Het recept voor deze chili is één van onze favorieten en bedacht door Nigella Lawson.
 

Bereidingswijze

  1. Pel de uien en de knoflook en hak ze fijn. Verhit de olie in een zeer grote pan - alle ingrediënten komen hier uiteindelijk in samen - en bak de ui en knoflook tot ze zacht worden.
  2. Voeg de chili, koriander, komijn en geplette kardemompeulen toe en roer goed.
  3. Verwijder de zaadlijsten van de rode pepers, snijd ze in kleine blokjes en doe ze in de hete uimengsel.
  4. Verdeel het gehakt in de pan en roer goed totdat het rul gebakken is. Het is moeilijk om zoveel vlees gelijkmatig te bruinen, dus doe gewoon je best, het komt allemaal goed.

TIP Maak flink wat extra, je vriest het gemakkelijk in en de chili wordt, naarmate je hem langer bewaard, alleen maar lekkerder en intenser van smaak.