Ingredienten

  • 100 gram boter, gesmolten
  • 250 gram Deseo koekjes met melkchocolade in kruimels
  • 400 gram gecondenseerde melk (blikje van Friesche Vlag)
  • 200 gram pure chocolade in stukjes (extra puur)
  • 120 ml crème fraîche voor de taart
  • 1 el honing
  • Chocoladekrullen ter garnering

accessoires

  • - Taartpan, diameter 20-23 cm

Chocolade fudge taart

Menugang: Nagerechten
Type gerecht: Zoet
Aantal personen: 8
Bereidingstijd: 180 minuten

Zo makkelijk, zo snel, zo lekker

Bereidwijze

  1. Vermeng de gesmolten boter en de koekkruimels, druk het mengsel in de vlaaivorm, ook langs de rand. Laat dit hard worden in de koelkast.
  2. Voor de vulling doe je het ongeopende blikje gecondenseerde melk in een diepe pan met kokend water. Het blikje moet helemaal onderstaan anders kan het blikje ontploffen. Laat het blikje 2 uur in de afgedekte pan staan op laag vuur, indien nodig water bijvullen. Haal de pan van het vuur en zet hem afgedekt weg totdat het blikje helemaal is afgekoeld, nog steeds in het water. Probeer het blikje niet te openen voordat het helemaal koud is. 
  3. Smelt de chocolade met de crème fraîche en de honing au-bain-marie. Roer de gekarameliseerde gecondenseerde melk erdoor en klop het mengsel door.
  4. Giet de vulling op de deegbodem en laat de taart opstijven in de koelkast.
  5. Strooi de chocoladekrullen erover (reep chocolade en een rasp voldoen prima)