Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 courgettes
  • 1 teentje knoflook, gehalveerd
  • 3 eetlepels garneeramandelen, gehakt

 

Courgette met citroenolie en amandelen

Menugang: Hoofdgerechten
Type gerecht: Visgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 45 minuten

Fris, snel en heel makkelijk. Ook erg lekker met onze Clementine olijfolie

Bereidingswijze

  1. Was de citroen goed en haal met een dunschiller de schil eraf, zonder het wit mee te nemen.
  2. Verwarm in steelpannetje olie met de stukken schil en de knoflook kort. Neem de pan van het vuur en laat de inhoud minstens 30 min. laten trekken; af en toe roeren.
  3. Rooster de amandelen in droge koekenpan goudbruin en laat ze afkoelen.
  4. Halveer de courgettes, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in boogjes.
  5. Hal de knoflook en citroenschil uit olie.
  6. Verhit de olie verhitten en voeg de courgette toe. Bak dit in 5 min. op hoog vuur gaar, af en toe omscheppen. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Van vuur af amandelen erdoor scheppen.