Ingredienten

  • 2 eetl Betis bakolie
  • 300 gr groene of witte asperges, geschild en in mooie lange, schuine stukken gesneden
  • 300 gr broccoletti (dunne broccoli met lange stelen), in stukken van gelijke grootte verdeeld
  • 3 lente uitjes
  • 1 teen knoflook, in plakjes gesneden
  • 3 eetl Balsamico met witte truffel
  • Peper en zout (smoke van Falksalt)
  • 2 eetl stevige extra vergine olijfolie: Barletta

accessoires

Gebakken asperges en broccoletti met balsamico

Menugang: Bijgerechten
Type gerecht: Vegetarisch
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten

Lekker als voorgerecht of bijgerecht

Bereidwijze

  • Verwarm de Betis in een koekenpan en bak de groenten in ongeveer tien minuten gaar.
  • Voeg de knoflook toe en laat nog een minuut meestoven.
  • Schenk dan de balsamico met witte truffel bij de groenten en bestrooi met peper en zout. Schud goed om.
  • Serveer de warme groenten op een schaal en besprenkel ruim met de extra vergine olijfolie.


Lekker als voorgerecht of met een gebakken kipfiletje als hoofdgerecht.

Eet smakelijk!