Ingrediënten

  • 3 middelgrote aubergines
  • 800 gram kikkererwten
  • 200 ml Baskenland of Andalusië olijfolie (100 ml voor de hummus, 100 ml voor de aubergine)
  • Herb mix Humus van The Man With The Pan
  • 2 tot 3 el citroensap
  • 3 tl Zeeuwsche Zoute Puur zeezout
  • Een handje Epic Spice Zhug kruiden
  • Een handje gesneden platte peterselie

Geroosterde aubergine met Zhug hummus

Menugang: Hoofdgerecht
Type gerecht: Vegetarisch
Aantal personen: 3
Bereidingstijd: 60 minuten

Kardamom, koriander, komijn, knoflook, kruidnagel, chili en zout komen allemaal samen in de Midden-Oosterse kruidenmix Zhug van Epic Spice. Lekker door de hummus. Wij eten er dit vegagerecht met geroosterde aubergine bij!

Recept geinspireerd door Epic Spice.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de aubergines doormidden en plaats de helften in een ovenschaal. Besprenkel met 100 ml van de olijfolie en strooi er wat zout overheen.
  3. Bak 40 minuten in de oven. Laat de aubergines na de baktijd afkoelen op kamertemperatuur.
  4. Maak ondertussen de hummus. Pureer kikkererwten, de Herb mix Humus van The Man With The Pan, het citroensap en de olijfolie totdat het mengsel glad en romig is. Voeg wat water toe als de hummus te dik is.
  5. Tijd om je bord op te maken! Lepel wat hummus over de aubergine, besprenkel met wat olijfolie, bestrooi met de Zhug kruiden en wat peterselie.