Ingrediënten

  • 2 kg rijpe tomaten (bijv. pomodori)
  • 4 el (groene) olijfolie, bijv onze Calabrië of Foggia
  • 2 el Balsamico nr 7
  • 1 tl suiker
  • 4 tenen knoflook
  • 1 afbak focaccia
  • 100 g olijventapenade
  • 75 ml slagroom

 

Geroosterde tomatensoep met focaccia

Menugang: Hoofdgerechten
Type gerecht: Vegetarisch
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 45 minuten

Super soep!

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg de tomaten in een braadslee, bedruppel met de olijfolie en balsamico. Bestrooi met zout en peper en de suiker. Leg de tenen knoflook ertussen. Bak de tomaten in de oven in 25 min. gaar, ze mogen een bruin randje hebben.
  2. Wrijf de tomaten door een roerzeef. Of pureer ze in de keukenmachine en zeef ze vervolgens boven een kom om de velletjes eruit te halen.
  3. Verwarm de tomatenpuree met 200 ml water en breng op smaak met zout en peper.
  4. Warm de focaccia in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de focaccia in repen en bestrijk ze met tapenade.
  5. Schenk de soep in kommen en schenk er een scheutje room in. Serveer met de repen focaccia. De soep is koud ook heerlijk.

Een snel en goed alternatief zijn onze San Marzano tomaten in blik.