Ingredienten

  • 1,5 dl extra vierge olijfolie naar keuze
  • 1 bosje (80 gram) basilicum, gewassen
  • 50 gram pijnboompitten
  • 4 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
  • 2 tenen knoflook, schoongemaakt

accessoires

  • Vijzel

Groene Pesto

Menugang: Sauzen en tapenades
Type gerecht: Vegetarisch
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten

Hoewel Foodelicious een uitstekende pesto verkoopt, gaat er toch niets boven verse pesto. Probeer hier eens verschillende olijfoliesoorten voor uit. Toscaanse olijfolie bijvoorbeeld geeft de pesto net wat meer pit. De traditioneel gebruikte olijfolie is echter de Ligurie, een zeer milde olijfolie die niet overheerst in de pesto.

Bereidwijze

  • Doe de knoflook, de pijnboompitten, de parmezaanse kaas en de basilicum in een vijzel of keukenmachine en stamp of maal alles fijn.
  • Voeg de olie al roerend in gelijkmatig tempo toe. Gebruik indien nodig wat zout.
  • Bewaar in de koelkast in een afgesloten potje met een laagje olie erop niet langer dan 3 weken.

Voor een heerlijke simpele pasta pesto: kook tagliatelle, voeg pesto toe naar smaak, voeg een handjevol pijnboompitjes toe, en serveer met vers geraspte parmezaanse kaas.