Ingredienten

  • knol
  • venkel
  • venkelzaad
  • bloemkool
  • peterselie
  • wilde spinazie
  • peper en zout
     
  • 8 groene asperges
  • pesto van landcress
  • Olijfolie uit Sicilië
  • pompoenpiten
  • Parmezaanse kaas
  • Limoen zout
  • 8 Gamba’s
  • milde sambal
  • Betis  bakolie
  • Tomasu soja saus

Groentetuin met gamba en Rotterdamse soja

Menugang: TOP chef recepten
Type gerecht: Visgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten

Dit heerlijke voorgerecht is afkomstig van Ron van Antichic. En is bedacht na aanleiding van de eerste Rotterdamse soja saus van Tomasu

Bereidingswijze

  • Pel de gamba’s en maak ze schoon. Marineer ze vervolgens in milde sambal en betis olijfolie
  • Maar een groenten spread van een stuk knol, wat venkel, wilde spinazie, een stuk bloemkool, een beetje venkelzaad, peterselie, peper en zout. Stop alle ingrediënten in de mixer en mix het tot een grove structuur.
  • Gril een paar groene asperges kort op de gril
  • Maak een pesto van landcress, of gebruik onze groene pesto van Biagi met wat limoen zout.
  • Bak de gamaba’s aan beide kanten 30 seconden.
     
  • Plaats eerst de groenten spread op het bord, dan de gegrilde asperges en de gamba’s er boven op.
  • Maak af met Siciliaanse olijfolie, pompoenpitten, Parmezaanse kaas en de Rotterdamse sojasaus van Tomasu