Ingredienten

  • 200 gr uitgelekte zongedroogde tomaatjes
  • 75 gr groene olijven
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie (Foggia of Jaen)
  • 1 el citroensap

accessoires

  • Staafmixer of keukenmachine

Tomaten tapenade

Menugang: Sauzen en tapenades
Type gerecht: Vegetarisch
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten

Zelf tapenade maken is helemaal niet moeilijk! Probeer het maar eens met deze makkelijke maar heerlijke zongedroogde tomaten tapenade. Het recept is afkomstig van: Uit Pauline's keuken! 

Bereidwijze

  1. Blend alles fijn in een keukenmachine.

  2. Maak het niet te glad, zodat je tapenade nog een beetje structuur behoudt. Is je tapenade te droog, voeg dan nog wat extra olie toe.


Tip:

Overgebleven tapenade kan prima gebruikt worden om een pasta sausje mee te maken!

Of smeer een beetje op een stukje brood met brie en doe het een paar minutjes in de oven!