Ingrediënten

  • 1 (liefst biologische) citroen
  • 1 kleine venkelknol
  • 2 el balsamico nr 7
  • 3 el olijfolie(bijv. Sicilië maar ook heerlijk met onze basilicum olie)
  • Zout
  • vers gemalen zwarte peper
  • 4-6 kleine lamskoteletjes
  • 4-6 dunne plakjes bacon
  • 30 g panklare verse spinazie
  • 30 g rucola

Lamskoteletjes met groene salade

Menugang:
Type gerecht: Vleesgerecht
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 30 minuten

Licht lente gerecht.

Bereidingswijze

Boen de citroen schoon. Rasp een gedeelte van de gele schil af. Je hebt 2 tl nodig.
Maak de venkel schoon, halveer de knol en snijd de stukken met behulp van de keukenmachine of met een scherp mes in dunne reepjes.
Klop in een kom 1 el balsamico met 2 el olijfolie, zout, 1 tl citroenrasp en peper naar smaak tot een dressing. Schep de venkel erdoor.
Wrijf de lamskoteletjes in met 1el balsamico, peper en 1 tl citroenrasp. Wikkel elk koteletje in een plakje bacon en bestrijk ze dun met olijfolie.
Rooster de koteletjes in een hete grillpan 4-6 min tot ze mooi bruin zijn en van binnen nog rosé

Meng de spinazie en rucola luchtig door de venkel. Verdeel de salade over 2 borden en leg de koteletjes erop.
Maak af met een beetje olijfolie

Bonen met knoflook en ui of gebakken krieltjes passen er heel goed bij.

Eet smakelijk!