Ingrediënten

  • 4 mandarijntjes
  • 80 gram pure chocolade drops
  • flinke snuf falksalt naturel

Mandarijn met chocolade en falksalt!

Menugang: Nagerecht
Type gerecht: Zoet
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten

Door de lekkere combinatie van zuur, zout en zoet is dit een perfect toetje.

Maar ook zeker lekker als tussendoortje of bij een kopje fruit thee!

Bereidingswijze

  1. Bekleed een plank of bakplaat met bakpapier.
  2. Pel de mandarijntjes en verdeel ze in partjes.
  3. Smelt de chocoladedrops in de magnetron voor ongeveer 30 seconde.
  4. Roer dit door tot de chocolade helemaal is gesmolten.
  5. Dip een kant van de mandarijnpartjes in de chocolade en leg ze op het bakpapier.
  6. Maak het zout iets wat kleiner tussen je vingers en besprenkel het over de mandarijntjes voordat de chocolade gestold is.
  7. Wanneer alle partjes in de chocolade zijn gedipt, laat je ze ongeveer 10 minuten stollen in de koelkast.