Ingredienten

  • 600 gram scampi’s (schoongemaakt)
  • 250 g Chinese eiernoodles
  • 1 Broccoli in roosjes
  • 200 gram Peultjes of Sugarsnaps in stukjes
  • 200 gram Cherrytomaatjes in stukjes
  • 2 teentjes knoflook in stukjes
  • 1 bosje Lente-ui in ringen
  • 2 el Sojasaus
  • 1 tl Pimenton poeder
  • 4 el Knoflook - Rode Chili Olie

accessoires

Noodles met knoflook-rodechili olie

Menugang: Hoofdgerechten
Type gerecht: Visgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten

Kom in Aziatische sferen en wok je warm met deze noodles met garnalen. En de knoflook - rode chili olie zorgt voor een lekkere kick!

Bereidwijze

1. Zet wat water op en kook de eiernoodles zoals op de verpakking staat aangegeven. Spoel vervolgens af met koud water en laat ze even apart staan.

2. Bak de fijngesneden knoflook in de knoflook rode chili olie op heet vuur en voeg vervolgens de broccoli, peultjes en tomaatjes toe. Doe het pimenton poeder erbij en eventueel een lepeltje water, mocht het te hard gaan.

3. Wok de scampi’s dan op het laatst nog zo’n kleine 2 minuten mee, en voeg de sojasaus toe.

4. Doe de uitgelekte noodles in de pan en wok het nog heel kort door.

5. Serveer met de groene lente-uitjes, en eventueel nog een extra druppeltje knoflook rode chili olie