Ingrediënten

  • 400 gram pasta van Filotea
  • vers gemalen peper
  • Falksalt
  • 200 gram Taggiasca of Manzanilla olijven zonder pit, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 tl gedroogde oregano of 3 takjes verse oregano
  • 50 g gepelde amandelen, helft fijngemalen, helft grof gehakt
  • 6 el olijfolie (Bijv. onze Ligurië of Malaga)
  • Parmezaanse kaas, geschaafd
  • Eventueel truffel plakjes

Pasta met olijven tapenade

Menugang: Voorgerechten
Type gerecht: Vegetarisch
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 15 minuten

Simpel maar zeer smaakvol gerecht.

Bereidingswijze

  • Kook de pasta in een pan met ruim kokend water en zout al dente volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Maal de olijven, knoflook, oregano en amandelen fijn in de keukenmachine (of in de vijzel). Voeg de olijfolie toe terwijl de machine draait. Roer er evt. nog extra olijfolie door (of wat kookwater van de pasta) om het mengsel iets smeuiger te maken en breng op smaak met zout en peper.
  • Giet de pasta af, schep de olijvenpasta erdoor en bestrooi met wat parmezaanse kaas of eventueel met geschaafde truffel.


Eet smakelijk!