Ingrediënten

  • 100 gram pasta
  • Betis bakolijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 aubergine
  • 1 handje cherry tomaten
  • 4 el pesto Ricotta e Noci
  • zout & peper
  • basilicum (optioneel)
  • ricotta (optioneel)

Pasta Pesto met een twist

Menugang: Hoofdgerecht
Type gerecht: Vegetarisch
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 25 minuten

Gemaakt met biologische rode pesto met ricotta en walnoten. Gewoon even een paar scheppen erdoorheen roeren, opwarmen en klaar ben je. Gouden combinatie!⁠

Bereidingswijze

  • Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Hak de knoflook en ui fijn en snijd de aubergine in stukken.
  • Verhit een koekenpan olijfolie en bak de ui en knoflook glazig, voeg de aubergine toe en bak totdat deze gaar is. Snijd de tomaatjes in partjes.
  • Voeg toe aan je 'saus', samen met een paar volle eetlepels pesto en de pasta.
  • Verwarm het geheel nog 2 minuten en breng op smaak met peper en zout.

TIP Lekker met een schep ricotta erop en wat fijngesneden basilicum.