Ingredienten

  • 150 gram fusilli 
  • 125 gram salami 
  • 3 eetlepels pesto 
  • halve courgette 
  • 2 paprika's bijvoorbeeld geel en groen
  • kleine tomaatjes
  • 20 ml olijfolie (bijv. Calabrie of Foggia) 
  • 1 theelepel, extra olijfolie 
  • mozzarella
  • zout en peper naar smaak

 

accessoires

oven

Pastasalade met pesto en salami

Menugang: Salades
Type gerecht: Vleesgerecht
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 25 minuten

Simpele maaltijdsalade met lekker veel groente. Ook lekker om koud mee te nemen naar een picknick.

Bereidwijze

  1. Verwarm de oven voor op 230 graden. 
  2. Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing, giet de pasta af en roer de olijfolie erdoorheen. 
  3. Snij de tomaten en paprika’s in stukken, leg ze op een rooster met de schil naar boven en plaats ze voor 10 minuten bovenin de oven of totdat ze zwart beginnen te worden. 
  4. Snij de courgette in plakken. Verwarm een grillpan zonder boter of olie totdat de pan heet is. Leg de plakjes courgette in de pan en laat ze 2 minuten per kant grillen. Verplaats ze niet om ervoor te zorgen dat je het ‘grilleffect’ houdt. Bestrooi met zout en peper en een theelepel olijfolie. 
  5. Snij de salami in stukjes en bak ze kort in een pan zonder boter of olie (2 -3 minuten). 
  6. Roer de pesto door de afgekoelde pasta. Schep de pasta op de borden. 
  7. Verdeel de paprika, tomaten, mozzarella, olijven, salami en gegrilde courgette over de salade.