Ingrediënten

  • 200 gram ongekookte pasta
  • 4 el pesto
  • 150 gram pancetta
  • halve pompoen
  • Parmazaanse kaas
  • Foggia olijfolie

Pastasalade met pesto, pompoen en bacon

Menugang: Salades
Type gerecht: Vleesgerecht
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 30 minuten

Pasta pesto; simpel & snel! Op het volgende recept kun je eindeloos variëren. Eigenlijk kun je gewoon toevoegen wat je in huis hebt. Dit recept is dan ook maar een voorbeeld en zeker geen standaardversie. Zo lang je de pasta combineert met pesto als basis kan er weinig mis gaan!

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking
  2. Bak in de pan of oven stukjes pompoen
  3. Bak pancetta of blokjes spek uit.
  4. Meng de pasta met de pesto en een handje Parmezaanse kaas
  5. Voeg de gebakken pompoen en spek toe en maak af met een scheutje Foggia olijfolie.

Voeg eventueel nog pijnboompitten, rucola, groene asperges, mozzarella of zongedroogde tomaatjes toe.