Ingrediënten

  • Flinke bos platte peterselie
  • 8 cherrytomaatjes
  • Handjevol amandelen
  • Handjevol macademia’s of andere noten
  • Handjevol olijven
  • Handjevol zongedroogde tomaat
  • 2 el olijfolie (Toscane Lammari of Ligurië)
  • 1 el tomaatazijn

 

Peterseliesalade met lekkere olijven

Menugang: Bijgerecht
Type gerecht: Salades
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten

Een lekkere salade vol met smaken. Heerlijk als bijgerecht!

Bereidingswijze

  1. Haal de blaadjes van de stelen peterselie af en maak schoon indien nodig.
  2. Rooster de noten zonder olie of boter in de pan tot ze bruin beginnen te kleuren.
  3. Was de cherrytomaatjes en halveer ze. Snijd de zongedroogde tomaat in reepjes.
  4. Meng de peterselie in een kom met de tomaatjes, geroosterde noten en olijven.
  5. Besprenkel met olijfolie en tomaatazijn.