Ingrediënten

  • 175 gram gemengde groene salade
  • 2 frisse appels
  • 3 el fijngehakte walnoten
  • handjevol rozijnen
  • handvol druiven
  • 75 gram geitenkaas
    Dressing:
  • 2 el olijfolie, bijv een frisse Baskenland olijfolie
  • 5 tl balsamico azijn, wij gebruiken een lekkere zoete 12 jaar oude balsamico
  • 1,5 tl sap van een citroen
  • 1 teen knoflook (geperst)

accessoires

  • Schaal

Salade met geitenkaas, appel een balsamico dressing

Menugang: Salades
Type gerecht: Vegetarisch
Aantal personen: 8
Bereidingstijd: 20 minuten

Deze frisse zomerse salade met appel en walnoten smaakt heerlijk met een koele witte wijn.

Bereidingswijze

  1. Snijd de appels in stukjes en halveer de druiven.
  2. Doe de sla, appels, rozijnen en druiven in een grote kom.
  3. Schud, in een afgesloten jampotje (of ander bakje), de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar.
  4. Schenk over de salade en meng voorzichtig, zodat alles bedekt is.
  5. Strooi er de verkruimelde geitenkaas en fijngehakte walnoten over