Ingredienten

  • 300 gram haricots verts 
  • zout (bijv. falksalt) 
  • versgemalen peper
  • 4 el walnootolie
  • 1 teen knoflook, geperst 
  • 1 sjalotje, gesnipperd 
  • 2 tomaten 
  • 1 el citroensap 
  • 100 gram eikenbladslamelange 
  • 150 gram gruyere, in blokjes

 

accessoires

  • mooi bord

Salade met haricots verts en Gruyere

Menugang: Salades
Type gerecht: Vegetarisch
Aantal personen: 8
Bereidingstijd: 15 minuten

Naast allerlei warme gerechten staat er natuurlijk ook een frisse, kleurige salade op het buffet. Walnotenolie en stukjes gruyere zorgen voor een uitgesproken smaak in deze lekkere salade.

Bereidwijze

  1. Kook de haricots verts in ruim kokend water en wat zout in ongeveer 5 minuten beetgaar. Spoel ze af in een zeef onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
  2. Verhit 1 el walnootolie in een steelpan en bak de knoflook en sjalot zachtjes glazig.
  3. Snij de tomaten in blokjes en verwijder de zaadjes en het vocht.
  4. Schep de haricots verts met het sjalotmengsel, 3 el walnootolie, het citroensap, de tomaatblokjes, slamelange en kaas luchtig door elkaar. Breng de salade op smaak met zout en peper.

Eet smakelijk!