Ingrediënten

  • 16 grote scampi’s (gepeld en ontdaan van darmkanaal) 
  • chiliolie om te wokken
  • 2 el fijngehakte rode ui
  • 1 middelgrote tomaat
  • 1 rijpe mango 
  • citroenolie
  • 1 zak gemengde sla naar keuze 
  • Falksalt

 

accessoires

  • Wokpan

Scampi salade met citroenolie en verse mango

Menugang: Salades
Type gerecht: Visgerecht
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 20 minuten

Deze heerlijke salade is simpel om te maken, maar geeft een groots resultaat! Qua smaak en uiterlijk altijd een succes!

Bereidingswijze

  1. Snij de ui en tomaat heel fijn. Meng ze en maak aan met een beetje citroenolie.
  2. Schil de mango en snij deze kleine blokjes 
  3. Schik de sla op de borden en bestrooi met de mango en het ui-tomaat mengsel.
  4. Besprenkel ruim met de citroenolie en breng verder op smaak met wat zoutflakes.
  5. Marineer de scampi’s in chiliolie en bak deze in een grote pan, serveer deze op de salade.

In plaats van citroenolie kun je ook een citroenachtige olijfolie nemen zoals de Toscaanse Lammari - eventueel met een extra vleugje citroensap .