Ingredienten

  • 2 grote tomaten 
  • 1 komkommer 
  • 3 kleine, groene, langwerpige paprika’s 
  • 2 bosuien 
  • 1 medium (rode) ui 
  • een handjevol verse peterselie, fijngehakt 
  • een handjevol verse verse munt

Dressing 

  • 2 el citroen azijn
  • 4 el olijfolie, bijv. onze Alentejo.
  • zout

 

accessoires

Kleurrijke schaal

Shepherd’s salad - Coban Salatasi

Menugang: Salades
Type gerecht: Vegetarisch
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 20 minuten

Turkse klassieker met een Foodelicious “touch", fris en heerlijk bij gegrilde vis of vleesspiesjes.

Bereidwijze

  1. Haal de zaadjes uit zowel de tomaat als de komkommer.
  2. Hak de tomaat, komkommer, paprika, bosui, andere ui en de kruiden in kleine stukjes. Meng alles in een kom.
  3. Schud de ingrediënten van de dressing goed door elkaar. Giet de dressing over de salade en meng, vlak voor het serveren, alles nog een keer door elkaar. Garneer met muntblaadjes en eventueel zachte geitenkaas

Oorspronkelijk was dit de salade van de herders in Turkije, maar tegenwoordige is het een van de meest populaire en traditonele salades van Turkije. De originele naam is Coban Salatasi.