Ingredienten

  • 75 gr veldsla 
  • 1 plak geitenkaas 
  • 250 gram frambozen 
  • pijnboompitten 
  • 2 lente-uitjes

Dressing 

  • 3 el fruitige olijfolie, bijv. Toscane Lammari of Sicilië 
  • 1 el frisse balsamico azijn, wij gebruikte de 7 jaar oude van Mussini vanwege de kruidigheid 
  • zout en peper

 

accessoires

Simpele geitenkaas salade met frambozen

Menugang: Salades
Type gerecht: Vegetarisch
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 10 minuten

Een zeer zomerse salade die zelf bij de kinderen aan tafel zal worden gewaardeerd. De foto en het orginele recept is van Simone van den Berg, zie meer van haar mooie recepten op Simoneskitchen.nl en volg haar op twitter 

Bereidwijze

  • Rooster de pijnboompitten in een koekenpan.
  • Meng de balsamico azijn en olijfolie goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de lente-ui.
  • Doe de sla in een kom, voeg de lente-ui, frambozen en pijnboompitten toe.
  • Verkruimel de geitenkaas erover.
  • Besprenkel met de dressing.