Ingrediënten

  • 4 sinaasappels of een andere citrusvrucht
  • 1 bloedsinaasappel
  • 1/2 venkel
  • 1 avocado
  • 1 sjallotje
  • 3 el olijfolie (Baskenland)
  • 2 el citroen azijn 
  • Verse munt
  • Snufje falksalt naturel

accessoires

  • Mandoline

Sinaasappel en venkel salade

Menugang: Bijgerecht
Type gerecht: Vegetarisch
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 15 minuten

Heerlijke frisse fruitige salade met volle smaken!

Bereidingswijze

  1. Pel het citrus fruit en snijd met een mandoline in dunne plakjes.
  2. Snijd de ui en de venkel in dunne schijfjes.
  3. Snijd de avocado in stukjes.
  4. Plaats alles op een mooie schaal of bord.
  5. Mix de olijfolie en de azijn en giet over de salade.
  6. Maak af met verse munt, zout en peper.