Ingredienten

  • ongeveer 50 gram pure chocoladedrops
  • 2 eieren - gesplitst
  • suiker naar smaak

accessoires

  • keukenmachine

Snelle chocolade mousse

Menugang: Nagerechten
Type gerecht: Zoet
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 15 minuten

Deze chocolademousse is snel klaar en veel lekkerder dan die kant-en-klaar producten uit de supermarkt!

Bereidwijze

  1. Klop het eiwit stijf en schuimig (tot het glanst), en voeg als laatste de suiker toe tot je het zoet genoeg vindt.
  2. Klop het eigeel iets luchtig
  3. Smelt de chocolade in een chocoladefondue setje (kan ook au-bain-marie of in de magnetron)
  4. Voeg het eigeel bij de gesmolten chocolade. Voeg vervolgens ook een klein beetje eiwit bij de gesmolten chocolade en roer dit voorzichtig door. Dit noemt men "familie maken", het zorgt ervoor dat het mengsel sneller mengt met het eiwit. Voeg nu het chocolademengsel bij het eitwit en meng dit voorzichtig.
  5. Even in de koelkast opstijven, of gelijk opeten als dat te lang duurt…

Tips:

  • Is de chocolade te hard gegaan op het vuur? Voeg wat verse chocolade toe en de substantie wordt weer heerlijk smeuïg.
  • Probeer bij dit recept ook eens een van onze smaaksuikers (bijvoorbeeld lavendel of hazelnoot) voor een bijzonder effect.