Ingredienten

  • Rijstvellen (pak)
  • Glasnoodles
  • Choy sum
  • Lange koriander (pak chi farang = thaise naam) of gewone koriander
  • Munt
  • Lente ui
  • Winterpeen
  • Komkommer
  • Rucola en bietenblad (mag ook welk andere rauw eetbare groente zijn)
  • Kiemgroenten naar keuze
  • Tofu, gekruid met witte peper, zout en sesamolie
  • Rosbief / Garnalen
  • Reepjes perzik of rijpe mango

accessoires

Stoommandje, theedoek

Springrolls van papa met Tomasu soy sauce

Menugang: Bijgerechten
Type gerecht: Hartig
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 55 minuten

Op Elisa's verjaardag heeft haar papa een hele berg springrolls gemaakt. Deze waren zo lekker en fotogeniek dat ze het recept gevraagd heeft en mag delen met onze foodies. Je kan ze vullen met tofu, rosbief of garnalen en als ze eenmaal klaar zijn zijn ze zo verdwenen! De rijstvellen en groenten zijn allemaal in een goed gesorteerde toko te vinden.

Bereidwijze

1. Snijd de tofu in reepjes van 5cm lang en 1/2 cm breed, marineer met zout en peper, stoom 10 minuten in een stoommandje (doe er een rondje bakpapier in om plakken te voorkomen) en laat afkoelen.
2. Kook de glasnoodles volgens de verpakking en koel ze met koud kraanwater.
3. Snijd alle groenten, kruiden en fruit in reepjes van 5 cm lang en 2 – 3mm dik (rolt beter, eet gemakkelijker en elke hap is smaakvol).
4. Rijstvellen weken volgens de verpakking.
5. Leg een rijstvel op een theedoek en vul hem met alle groenten en varieer met rosbief, tofu en garnalen. Rol hem op. Ga door tot alle vellen op zijn.
6. Bewaar de springrolls afgedekt in de koelkast, om ze zo vers mogelijk te houden, tot je ze serveert.
7. Serveer op een mooi bord met een kommetje Tomasu (zoet of zout).
8. Dippen en smullen maar!

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van eventuele proeverijen, aanbiedingen en nieuwe recepten? Meldt u dan hier aan voor onze nieuwsbrief.

flower