Ingredienten

  • 1 teentje knoflook
  • 3 cm gember
  • 1 lente-ui
  • 3 el sojasaus + extra voor de dressing
  • 2 el sesamolie + extra voor de dressing
  • 1 el balsamicoazijn
  • 600 gr verse zalm, in kleine blokjes
  • ½ komkommer
  • rijstazijn
  • 160 gr zilvervliesrijst, afgekoeld tot lauw (bruine of zwarte rijst kan ook)
  • 1 avocado, in blokjes
  • 30 gr waterkers, harde stelen verwijderd
  • 4 el sojabonen (edamame)
  • 2 norivellen, in stukken gescheurd
  • handje tuinkers of andere cressen
  • 1 citroen
  •  (zwart) sesamzaad

accessoires

Sushi bowl met Rotterdamse soja saus

Menugang: Hoofdgerechten
Type gerecht: Visgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 60 minuten

Sushi bowl is een lekkere en makkelijke variatie op de traditionele sushi. Maar dan zonder het gedoe en gewoon alle lekkere ingrediënten in een kom stoppen. En je maakt het gerecht extra speciaal door de heerlijke Rotterdamse sojasaus van Tomasu!

Het gerecht is afkomstig van www.francescakookt.nl

Bereidwijze

1. Rasp de gember en knoflook en hak de lente-ui zeer fijn. Meng dit met de sojasaus, sesamolie en balsamicoazijn. Schenk over de blokjes zalm in een platte schaal en laat, afgedekt in de koelkast, minstens 1 uur marineren.

2. Snijd dunne slierten van de komkommer met een kaasschaaf of mandoline. Marineer deze in een schaal met rijstazijn (in dezelfde tijd dat je de zalm marineert). Schep daarna in een vergiet en laat uitlekken.

3. Vul 4 kommetjes met zilvervliesrijst, blokjes zalm en avocado, slierten komkommer, waterkers, sojabonen, stukjes norivel en tuinkers of andere cressen.

4. De marinade die is overgebleven in de schaal van de zalm meng je met het sap van ½ citroen, sojasaus en sesamolie naar smaak. Klop dit tot een dressing en schenk daarna over de kommetjes. Strooi nog wat (zwart) sesamzaad erover en serveer.