Ingrediënten

  • 1 eidooier
  • druivenpitolie
  • zout, peper
  • 1/2 tl mosterd
  • truffelolie
  • paar druppels citroensap

accessoires

garde of mixer

De allerlekkerste truffel mayonaise

Menugang: Sauzen en tapenades
Type gerecht: Vegetarisch
Aantal personen: 8
Bereidingstijd: 15 minuten

Wij verkopen bij Foodelicious kant en klare truffelmayonaise. Maar de lekkerste maak je vers en zellf!

Je kunt het jezelf ook makkelijk maken en mayonaise mengen met onze truffeltapenade. Meng 4 lepels mayonaise op 1 lepel truffel tapenade.

Bereidingswijze

  • Zorg dat alle ingredienten op kamertemparatuur zijn.
  • Vermeng in een kom een eidooier met de mosterd. Doe er drie druppels druivenpitolie bij en roer glad met een mixer.
  • Doe opnieuw drie druppels olie erbij en roer glad met de mixer.
  • Doe opnieuw drie druppels olie erbij en roer glad met de mixer.
  • Doe opnieuw drie druppels olie erbij en roer glad met de mixer.
  • Doe opnieuw drie druppels olie erbij en roer glad met de mixer.
  • Ga niet te snel, dan wordt de saus dun en kan je opnieuw beginnen.
  • De saus moet dik worden, mayonaisedikte. Voeg olie toe tot je genoeg saus hebt. Als de saus te dik wordt evt. water toevoegen.
  • Naar eigen smaak het op het laatst de druivenpitolie vervangen door truffelolie en enkele druppels citroensap toevoegen. Onthoud dat de mayonaise op geen enkel moment dun mag worden. Mocht dit wel gebeuren dan kan je in een andere kom een nieuwe eidooier losroeren en er druppelsgewijs de mislukte saus erdoorkloppen.

Tips:

Je kunt het jezelf ook makkelijk maken en mayonaise mengen met onze truffeltapenade. Meng 4 lepels mayonaise op 1 lepel truffel tapenade.