Ingredienten

  • 1 grote handvol zwarte olijven (Taggiasche olijf uit Ligurië is toch het lekkerste) 
  • 200 gr cherrytomaatjes 
  • 1-2 bollen mozzarella, gebruik wel buffelmozzarella!

Dressing

  • Basilicum olie
  • 8 verse basilcum bladjes
  • snuf wild garlic falksalt

 

accessoires

geen

Tomaten, olijven en basilicumsalade

Menugang: Bijgerechten
Type gerecht: Vegetarisch
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten

Veel simpeler kan een salade niet worden. Maar lekker is het wel! Vooral als fris bijgerecht bij de BBQ.

Bereidwijze

  1. Snijd de olijven en tomaten in tweeën.
  2. Snijd de mozzarella in stukjes. Doe alles in een kom.
  3. Maak de dressing door de basilicum olie en het falksalt te mengen
  4. Meng de dressing met de salade. Scheur de blaadjes basilcum en strooi ze over de salade.
  5. Breng op smaak met wat zwarte peper en eventueel wat falksalt.