Ingredienten

  • 1 blikje tonijn in water (makreel kan ook!)
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 sjalotje
  • 40 gram augurk
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel Tomasu
  • 4 sneetjes brood
  • 1 tomaat in plakjes

accessoires

Tonijn salade + Tuna melt met Tomasu sojasaus

Menugang: Bijgerechten
Type gerecht: Visgerecht
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 15 minuten

Je hebt altijd nog wel een blikje tonijn, een uitje en wat augurken in de kast.
Maak nu in een handomdraai een lekkere tonijnsalade voor bij een toastje en een glaasje!

Maaar ook erg lekker om er een Tuna melt mee te maken! (tosti met tonijnsalade en kaas)

Bereidwijze

  • Laat de tonijn uitlekken.
  • Snipper het sjalotje.
  • Snij de augurk in kleine stukjes.
  • Meng alle ingrediënten door elkaar en maak eventueel af met geroosterde sesamzaadjes.

Lekker linguette of op een stukje geroosterd brood

Voor de Tuna melt:

  • Verdeel de tonijnsalade over 4 sneetjes brood.
  • Dek af met lakjes tomaat en plakken kaas en nog een sneetje brood.
  • Verhit een ruime koekenpan (of 2 kleinere).
  • Bestrijk de buitenkanten van de tosti’s met de boter en bak de tosti’s in 6-8 min. goudbruin. Keer halverwege.