Ingredienten

  • 12 verse vijgen- rijp maar stevig 
  • 2 grote bollen buffelmozzarella 
  • 12 plakken parmaham 
  • 1 zak rucola of rucola slamelange 
  • 15 jaar oude balsamico azijn (12-jaar oude zou ook kunnen, maar is iets minder zoet.)

 

accessoires

geen

Vijgen met ham en mozzarella

Menugang: Salades
Type gerecht: Vleesgerecht
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 15 minuten

Deze heerlijke salade past perfect bij een Italiaanse maaltijd. De vijgen moeten wel lekker zoet zijn.

Bereidwijze

  1. Leg de rucola of rucola-melange op de borden.
  2. Was de vijgen, snijd deze in 4 stukken en verdeel ze over de 4 borden. 
  3. Laat de mozzarella uitlekken en scheur deze in stukken. Verdeel dit ook over de borden. Besprenkel het geheel met de 15 jaar oude balsamicoazijn. Drapeer de parmaham als laatste eroverheen.