Ingrediënten

  • 150 gram pasta (bijv. Fussili)
  • 1/2 zak veldsla
  • 2 kleine avocado’s
  • 150 gram gerookte zalm (in blokjes of repen gesneden)
  • handjevol pijnboompitjes, geroosterd
  • 1 bol mozzarella

Dressing

  • mango azijn
  • zachte, frisse olijfolie (bijv. onze olie uit baskenland)
  • zout en peper

 

Zalmsalade met zomerse mangodressing

Menugang: Salades
Type gerecht: Visgerecht
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 15 minuten

Deze heerlijk frisse salade is een absolute zomerhit! Vooral op een warme lome zomerdag is deze salade perfect als lunch of diner.

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak en spoel dit af met koud water. Voeg wat olie toe tegen het plakken.
  2. Snijd de avocado en mozzarella in blokjes en meng dit met de pasta, veldsla en pijnboompitjes.
  3. Maak de mango dressing van 3 eetlepels mangoazijn en 9 eetlepels (Garda) olijfolie, zout en peper. Proef voor je de dressing toevoegt! De mangoazijn is vrij sterk, wellicht moet je er nog wat extra olijfolie bij doen.
  4. Meng de dressing door de salade.
  5. Voeg als laatste de zalm toe.

Serveer met lekker Italiaanse Foccacia of stokbrood.