Ingredienten

Basilicumzout:

  • 100 gram basterdsuiker
  • 20 gram zout
  • 1 bos verse basilicum

Basilicumolie deluxe:

  • 100 gram basilicumolie
  • 1 bos verse basilicum

Zeebaars:

  • 2 stukken zeer verse zeebaarsfilet
  • 100 gram clementineolie
  • 1 of 2 bloedsinaasappel(s)
  • sap van 1 citroen

accessoires

  • Keukenmachine
  • Scherp mes

Zeebaars met basilicum en clementine olie

Menugang: TOP chef recepten
Type gerecht: Visgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 45 minuten

Dit toprecept komt uit de keuken van Patrick 't Hart, chef/eigenaar van restaurant Zeezout.

Bereidwijze

Basilicumzout:

  • Alle ingrediënten in keukenmachine en fijndraaien.Te gebruiken om de vis mee op smaak te brengen.

Basilicumolie deluxe:

  • Basilicum blancheren in water met flink zout, goed droog deppen en met basilicumolie in de keukenmachine draaien (de olie is in de koelkast enkele dagen houdbaar).

Zeebaars:

  • Zeebaars in zeer dunne plakken snijden en marineren met wat citroensap, zout en clementine olie.
  • 6 plakjes bloedsinaasappel snijden. 
  • Zeebaars als gewenst presenteren met de bloedsinaasappel en op smaak brengen met het basilicumzout, ruim basilicumolie en ruim clementine olie.