Ingrediënten

  • 2 moesappels
  • een handvol krenten
  • 2 eetlepels suiker (liefts bruine basterd, maar gewoon kan ook)
  • een snufje kaneel

Zelfgemaakte appelcompote

Menugang: Bijgerechten
Type gerecht: Zoet
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 25 minuten

Dit is mijn favoriete appelcompote - snel gemaakt en heerlijk bij rode kool, stoofgerechten, of als dessert.

Bereidingswijze

  1. Schil de appels en snijd deze in blokjes. Doe wat bakolie in een pan en voeg de appels toe. Voeg de suiker toe en laat dit heel even karameliseren
  2. Voeg nu een kopje (heet) water toe (pas op voor de stoom). Vervolgens een flinke snuf kaneel toe en een handvol krenten.
  3. Zo’n 15 minuten flink laten koken - eventueel nog wat water toevoegen.

Bij goede moesappels worden de appels vanzelf zacht, het hoeft niet helemaal pulp te zijn. Heb je gewone appels dan blijven het stukjes, maar dit maakt de smaak er niet minder om! Als je geen suiker wilt gebruiken is Stevia een goede optie (te koop bij de Groene Passage). Dit smaakt minder dominant dan reguliere zoetstoffen.