Ingredienten

  • 4 boterhammen (wij gebuiken meestal zuurdesembrood) 
  • 3 eetlepels knoflookolie van Foodelicious (of maak pittige croutons met de chili olie) 
  • zout en peper naar smaak 

 

accessoires

  • Goed scherp mes
  • Oven

Zelfgemaakte croutons

Menugang: Salades
Type gerecht: Vegetarisch
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten

Van oud brood kun je zelf heel makkelijk croutons maken. Als je ze in een luchtdichte doos stopt kun je ze tot twee weken bewaren. Dit recept is voor knoflookcroutons. Normale croutons maak je door ze alleen te bestrijken met olijfolie.

Bereidwijze

  1. Verwarm de oven voor op 190°C  
  2. Snij de korstjes van het brood af en bestrijk de boterhammen aan de voor- en achterkant met olijfolie. Bestrooi met peper en zout. 
  3. Snij de boterhammen in blokjes en leg ze op een met bakpapier beklede ovenschaal. 
  4. Zet de croutons 20 minuten in de oven. Laat ze afkoelen en verdeel ze daarna over een salade.