Gedroogde worst met truffel, Chiapella

€ 10.95

Gedroogd salami worstje met zwarte truffel. Met de hand gemaakt in Italië.

Inhoud: 180 gram


Italiaanse truffelworst

Wij houden van truffel en wij houden van smaakvolle gedroogde worst. Daarom vinden wij deze handgemaakte salami uit Italië zo fantastisch. Hij is vol van smaak omdat hij minstens 30 dagen gedroogd heeft in Langa, Italië. De truffel die erin is verwerkt komt op een fijne subtiele manier naar voren. Voor een hapjesavond met goed gezelschap, of voor een verwenmoment voor jezelf. Leg ook eens een paar flinterdunne plakjes truffelworst op een klein beetje pastinaak- of knolselderijpuree. Dien dit op als voorafje en je gasten zullen versteld staan!

truffel uit Italië

Geen plek op aarde is meer geschikt dan de locatie waar Chiapella deze salame crudo produceert. Het gebied Langa, zo’n 200 km ten Zuid-Westen van Milaan, is het paradijs op aarde als het op truffels aankomt. Dit gecombineerd met de tradionele wijze van produceren, levert een prachtig, verfijnd en smaakvol product op. De truffelworsten zijn minimaal 30 dagen gedroogd. Dit geeft veel smaak maar de worsten zijn nog wel 'zacht'. En ben je een echte liefhebber van truffel? Probeer dan eens deze heerlijke truffelolie uit Italië, onze verslavend lekkere truffelchips en onze verfijnde truffelhoning. Pure smaken, die ieder gerecht wonderbaarlijk goed maken. 

Onze gedroogde worst is geruime tijd houdbaar. 
Zoals de naam al zegt blijft de worst goed, door hem te laten drogen. 
Daarom is het verstandig de worst buiten de koeling te bewaren. Bijvoorbeeld in een kelder of proviandkast.
Door het drogen zal de worst wel harder worden, maar het duurt geruime tijd voordat de worst niet meer eetbaar is

Haal de worst altijd uit de verpakking omdat hij anders verstikt. De worst kan zijn vocht niet kwijt en wordt plakkerig.

Mocht de temperatuur (bijvoorbeeld bij heet weer in de zomer) in de opslagruimte erg oplopen, dan kan de worst korte tijd worden bewaard in het groentevakje onderin de koeling. Het is verstandig er dan een stukje keukenpapier omheen te wikkelen. Dit papier ademt en het neemt vocht op.


Artikelnummer: GHNT004