Gedroogde worst naturel, Chiapella

6.95

Handgemaakt Italiaans worstje. Ideaal voor bij de tapas!

Inhoud: 180 gram


Lekkere Italiaanse worst

Wij snappen dat je na een drukke week in het weekend toe bent aan wat ontspanning. Daarom helpen wij je graag met het jezelf zo aangenaam mogelijk maken. Kies eens voor een makkelijke maaltijd, die bestaat uit allerlei lekkere hapjes. Met deze worst van het Italiaanse Chiapella kom je echt even tot rust. Hij wordt met de hand gemaakt in Italië, waarna hij minimaal 30 dagen wordt gedroogd. Zo krijgt hij een stevigere smaak en wordt hij met de dag lekkerder. Een natuurlijke en pure smaak, zonder verdere smaakstoffen. 

Gedroogde worst als tapa

Houd je van flink gedroogde worst? Laat deze salami dan nog een tijdje liggen voordat je hem aansnijdt. Zo droogt hij nog wat verder in en wordt zijn smaak iets karakteristieker. Uiteraard kun je hem ook direct aansnijden en zo opeten. Wij weten immers uit ervaring hoe lastig het is om zo’n lekker worstje te laten liggen. Lekker om heel dun te snijden en naast mooie vlezige olijven, zongedroogde tomaatjes, flatbread, truffelchips en aioli te serveren. Ontspannen maar!

Onze gedroogde worst is geruime tijd houdbaar. 
Zoals de naam al zegt blijft de worst goed, door hem te laten drogen. 
Daarom is het verstandig de worst buiten de koeling te bewaren. Bijvoorbeeld in een kelder of proviandkast.
Door het drogen zal de worst wel harder worden, maar het duurt geruime tijd voordat de worst niet meer eetbaar is

Haal de worst altijd uit de verpakking omdat hij anders verstikt. De worst kan zijn vocht niet kwijt en wordt plakkerig.

Mocht de temperatuur (bijvoorbeeld bij heet weer in de zomer) in de opslagruimte erg oplopen, dan kan de worst korte tijd worden bewaard in het groentevakje onderin de koeling. Het is verstandig er dan een stukje keukenpapier omheen te wikkelen. Dit papier ademt en het neemt vocht op.


Artikelnummer: FDCP006