Gedroogde worst met knoflook, Chiapella

6.95

Lekkere gedroogde worst met knoflook. Met liefde gemaakt in Italië.

Inhoud: 180 gram


Handgemaakte knoflookworst uit Italië

Een handgemaakt worstje uit Italië met een kleine hint van knoflook. Wij proeven de liefde en het handwerk er zeker in terug. Hij is namelijk vol van smaak, goed gedroogd en puur Italiaans. Het ideale worstje voor tussendoor, op brood, over pasta, salades en om gewoon zo op te peuzelen. Lekker voor een lazy afternoon op zondag, op tafel met wat stevige zwarte olijven, mooie crackers en lekkere smeersels

Knoflook

De knoflooksmaak is zacht en subtiel, hij is mooi in balans waardoor hij niet overheerst. Maar ben je op zoek naar meer knoflook in je gerechten? Gebruik dan eens wat krakend knoflookzout of voeg wat knoflookmayonaise toe aan bijvoorbeeld sauzen of sandwiches. Ook kun je bij ons terecht voor een heerlijke knoflookolie met citroen, die goed past bij gegrilde vis, groenten en over pasta’s. 

Slow Food goedgekeurd.

Onze gedroogde worst is geruime tijd houdbaar. 
Zoals de naam al zegt blijft de worst goed, door hem te laten drogen. 
Daarom is het verstandig de worst buiten de koeling te bewaren. Bijvoorbeeld in een kelder of proviandkast.
Door het drogen zal de worst wel harder worden, maar het duurt geruime tijd voordat de worst niet meer eetbaar is

Haal de worst altijd uit de verpakking omdat hij anders verstikt. De worst kan zijn vocht niet kwijt en wordt plakkerig.

Mocht de temperatuur (bijvoorbeeld bij heet weer in de zomer) in de opslagruimte erg oplopen, dan kan de worst korte tijd worden bewaard in het groentevakje onderin de koeling. Het is verstandig er dan een stukje keukenpapier omheen te wikkelen. Dit papier ademt en het neemt vocht op.


Artikelnummer: FDCP007