Gedroogde worst met venkel, Chiapella

6.95

Gedroogde venkelworst van Chiapella. Italiaanse traditie!

Inhoud: 180 gram


Gedroogd venkelworstje uit Italië

Dit kruidige worstje wordt met het fijnste varkensvlees en het meest aromatische venkelzaad gemaakt. De makers van Chiapella maken dit worstje op de traditionele manier, helemaal met de hand. Hij wordt minimaal 30 dagen gedroogd in een speciale ruimte in Italië, waardoor hij zijn mooie smaak en structuur krijgt. Heerlijk om dun te snijden en te serveren over zelfgemaakte risotto of pasta, of om gewoon zo af te snijden bij de borrel. 

Bijzondere tapas

Italië en Spanje gaan goed samen volgens ons, al helemaal wat eten betreft! Maak een mooi plankje klaar met daarop kleine schaaltjes. Vul deze met allerlei sausjes en dips als aioli, blushed tomato mayonnaise, olijvenjam, biologische bruschetta met tomaat en marmelade van zoete paprika en honing. Kies dan je favoriete toast uit zoals toastjes met rozemarijn of Spaanse dipstokjes. En vul het plankje dan op met een stukje Rotterdamsche kaas, een mooi stukje zachte kaas en natuurlijk dit gedroogde worstje met venkel. Zo kom je de avond smaakvol door, met lekkers uit heel Europa!

Onze gedroogde worst is geruime tijd houdbaar. 
Zoals de naam al zegt blijft de worst goed, door hem te laten drogen. 
Daarom is het verstandig de worst buiten de koeling te bewaren. Bijvoorbeeld in een kelder of proviandkast.
Door het drogen zal de worst wel harder worden, maar het duurt geruime tijd voordat de worst niet meer eetbaar is

Haal de worst altijd uit de verpakking omdat hij anders verstikt. De worst kan zijn vocht niet kwijt en wordt plakkerig.

Mocht de temperatuur (bijvoorbeeld bij heet weer in de zomer) in de opslagruimte erg oplopen, dan kan de worst korte tijd worden bewaard in het groentevakje onderin de koeling. Het is verstandig er dan een stukje keukenpapier omheen te wikkelen. Dit papier ademt en het neemt vocht op.


Artikelnummer: FDCP001