Matsu El Recio 75cl

16.95

Geniaal goede bio dynamische wijn uit Spanje, perfect met truffelpasta!

Inhoud: 1 stuk


Rood, Smaakvol & complex, Spanje.

Matsu betekent 'wacht' in het Japans en omschrijft de filosofie achter deze wijnen: respect voor de natuur, geduld en betrokkenheid. De etiketten zijn een eerbetoon aan drie generaties wijnmakers, die hun jeugd, volwassenheid en wijsheid schenken aan deze wijn.

 
Wijnsoort Rode wijn
Jaar 2016
Druivenras(sen) 100% Tinta del Toro (Tempranillo)
Inhoud 75 cL
   
Alcoholpercentage 14,5%
Op dronk 2015-2018
Herkomst
Land Spanje
Streek Toro
Wijnhuis Bodegas Matsu
Wijnbereiding Zeer gelimiteerde productie van 90 tot 100 jaar oude stokken, natuurlijk geteeld volgens biodynamische technieken. Drie weken Inweking en vergisting in betonnen vaten. Malolactische vergisting in frans eiken vaten, daarna volgt 14 maanden rijping. De wijn wordt niet gefilterd en er worden geen agressieve technieken gebruikt om te klaren.
Herkomst Het gebied Toro heeft twee aantrekkelijke features: het is een gebied dat traditioneel weinig (chemisch) heeft hoeven ingrijpen in z'n wijngaarden én de DO Toro beschikt over oude wijngaarden van uitzonderlijke kwaliteit. Dankzij een klimaat van lage vochtigheid en zandige gronden is het niet nodig om chemische middelen te gebruiken om ziektes te bestrijden, terwijl dat in veel andere gebieden wel nodig is. Dit sluit mooi aan bij de lokale traditie om de natuur z'n gang te laten gaan en het commitment van de wijnmakers aan biodynamische wijnbouw.
Appellatie (Classificatie) Toro
Karakter
Smaaktype Smaakvol & complex
Serveertemperatuur 12°C


Artikelnummer: FD3114